Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Stion

In een wereld waarin duurzaamheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan, zijn zonnepanelen bijna onmisbaar. Veel Nederlandse huizen vind je al met zonnepanelen op het dak, maar ook steeds meer bedrijfspanden laten zonnepanelen op hun daken installeren of ze gebruiken braakliggend terrein om een veld van zonnepalen te realiseren. Dientengevolge is de zonnepanelenbranche continu in ontwikkeling. Dit blog zal daarom aandacht besteden aan de laatste nieuwtjes op het gebied van zonnepanelen van juni 2021.

Nieuw wereldrecord Longi

De Chinese fabrikant Longi vestigde in mei 2021 een nieuw wereldrecord met zijn n-type monokristallijn bifaciale TOPCon-zonnecel. De TOPCon-zonnecellen van Longi staan bekend om hun hoge efficiëntie en vallen daarom onder een nieuwe generatie van siliciumzonneceltechnologie. De zonnecellen bevatten speciale tussenlagen aan de achterkant bestaande uit oxide en polysilicium, die ervoor zorgen dat verliezen aan de oppervlakte worden voorkomen. Dit leidt tot een hoger rendement, waardoor de TOPCon-zonnecellen een rendement hebben dat hoger is dan 25 procent en dit is een unicum.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De bloei van Longi

Longi heeft niet alleen met de TOPCon-zonnecellen een wereldrecord in handen. Ook de monokristallijne bifaciale perc-zonnecellen hebben onlangs een rendement behaald van 24.09 procent. Longi heeft inmiddels tussen 2012 en 2020 1.2 Amerikaanse dollar geïnvesteerd in Research and Development, wat onder andere geleid heeft tot maar liefst 1001 patenten. Een hogere efficiëntie en een verbeterde duurzaamheid blijven de doelstellingen van het bedrijf, zo stelt het hoofd van Longi’s Cell R&D Center.

Nieuwe loodvrije zonnepanelen

Waar Longi hoge ogen scoort met hun zonnecellen, brengt bedrijf REC Group een nieuwe serie zonnepanelen op de markt. Deze zonnepanelen zijn loodvrij gefabriceerd en zijn onder de naam REC Alpha Pure Black onthuld. Het vernieuwende aan de zonnepanelen is de gapless indeling. Dit houdt in dat er overbodige ruimte tussen zonnecellen wordt weggehaald, waardoor elke millimeter zonnepaneel efficiënt gebruikt wordt. Er zijn geen spleten te vinden en in combinatie met de zwarte backsheet kan het zonnepaneel dientengevolge een vermogen behalen van maar liefst 405 wattpiek.

De voordelen van Alpha Pure Black

REC Group zal de Alpha Pure Black rond juli leveren. Per vierkante meter vind je een wattpiek van 219, waardoor het zonnepaneel een van de hoogste vermogensdichtheden op de markt heeft. De nieuwe serie komt daarnaast in aanmerking voor een premium garantiepakket van REC met 25 jaar garantie en een zeker vermogen van 92 procent na 25 jaar. Het vernieuwde frame van de zonnepanelen beschermt je panelen beter tegen weersomstandigheden en kan een pak sneeuw aan van 7000 pascal maar liefst. Door het verwijderen van lood voldoet REC tevens aan de eisen van de Europese Verordening Restriction of Hazardous Substances.

Monokristallijne p-type perc-zonnecellen voeren de boventoon

Zonnepanelen die bestaan uit monokristallijne p-type perc-zonnecellen zijn en blijven voorlopig het stokpaardje van de zonnepanelen industrie, zo bleek uit het jaarlijkse rapport van VDMA, de grootste netwerkorganisatie voor Europese machinebouwers. Het rapport ITRPV gaf eveneens aan dat dominant zijn de zonnecellen gebleven gebaseerd op M10 en M12 wafers. De zonnepanelen industrie ontkomt niet aan een hoge prijsdruk als gevolg van de Coronacrisis, maar de industrie is wel afgelopen jaar stabiel gebleven.

Brand door zonnepanelen in Friesland

Zonnepanelen zijn ook afgelopen maand negatief in het nieuws geweest op eigen bodem. In Dordrecht vond er begin mei een fikse brand plaats als gevolg van overbelasting van de zonnepanelen. Eerder waren er in Nederland al meerdere branden ontstaan door zonnepanelen. Hoe kan dit plaatsvinden? Zonnepanelen die in een dak geïntegreerd zijn, zijn sneller geneigd in brand te vliegen dan zonnepanelen die je op je dak plaatst. Bij zonnepanelen die in je dak geïntegreerd worden, zullen monteurs zelf verbindingen maken tussen de zonnepanelen en andere elektrische apparatuur. Wordt die connectie niet goed aangelegd, dan stapelt warmte zich op waardoor zonnepanelen heet worden met brand als gevolg. Aangezien veel zonnepanelen van de achterkant gemaakt zijn van kunststof, kan het vuur zich makkelijk verspreiden langs de zonnepanelen. Om dit te voorkomen is een micro omvormer een oplossing. Het is wel wat duurder, maar zorgt wel voor meer veiligheid in huis.


Laatste nieuws