Sunforce is een installatie bedrijf wat zonnepanelen en complete installaties levert. Het bedrijf is gevestigd in Purmerend en daarmee zit men mooi in het midden van het land. Bij dit bedrijf staat klantvriendelijkheid voorop. Men levert dan ook niet aan één specifieke doelgroep. In principe wordt er geleverd aan particulieren maar ook aan bedrijven. Daarbij gaat het om kantoren maar bijvoorbeeld ook om agrariërs die het dak van hun bedrijf willen voorzien van zonnepanelen. Sunforce is een bedrijf wat door het hele land heen levert. Men werkt dus niet binnen bepaalde regio grenzen.
Inhoudsopgave
Weten welke zonnepanelen er geplaatst worden door Sunforce
Sunforce geeft op de website weinig informatie over welke zonnepanelen men plaatst. Wel is te zien dat er met de apparatuur van Solar Edge wordt gewerkt. Dit wil zeggen dat er met een top kwaliteit materialen wordt gewerkt. De zonnepanelen van Solar Edge kunnen op meerdere manieren worden geplaatst. Zo kan er worden gewerkt met panelen die op afstand uit te lezen zijn. Doordat het kan gaan om half cell panelen zijn deze minder gevoelig voor storing. De panelen zullen namelijk, ook bij een storing, nog energie opleveren. Gewoonlijk heeft schaduwval als gevolg dat zonnepanelen niet meer functioneren. Vergelijk het met een snoer kerstlampjes wat het niet meer doet wanneer er één exemplaar uitvalt. Zonnepanelen die met ieder een aparte micro omvormer of met een half cell systeem worden geplaatst zullen bij schaduwval tot de helft van het paneel altijd nog voor de andere helft energie leveren. Dat makt ze tot een goede investering voor daken die schaduwval hebben maar alsnog genoeg energie kunnen opwekken.
Welke omvormers gebruikt Sunforce
Er wordt onder andere gebruik gemaakt van omvormers van het merk Goodme. Dat wil zeggen dat men hoogstaande kwaliteit gebruikt. De omvormers zijn geschikt voor zonnepanelen met een vermogen tot 750 kW. Daarmee gaat het dus om omvormers voor huishoudens maar ook voor bedrijven. Verder maakt men gebruik van het merk Solis. De omvormers die men gebruikt hebben wifi. Dat wil zeggen dat je ze op afstand kan instellen en uitlezen. Ook wanneer er een storing is, is dit zichtbaar op de app.
Zaken waar je aan denkt wanneer je gaat investeren in zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in meerdere soorten en maten. Het is goed om vooraf te weten wat voor zonnepanelen je in huis haalt wanneer je jouw eigen stroom gaat opwekken. We keken dan ook voor je naar de meest verkochte merken en types zonnepanelen.
Polykristallijn panelen van de nieuwe generatie
Polykristallijn panelen hebben een donkergroen of donkerblauw uiterlijk. Het gaat daarbij om panelen die gemaakt zijn van silicium wat is verhit en tot platen is geperst. Daarna worden de panelen semi gecontroleerd gekoeld. Dat wil zeggen dat er een minimum aan naden in het materiaal komt te zitten. Daardoor kunnen de panelen zowel volle zon als een bepaald percentage gefilterd daglicht omzetten in energie. Deze panelen worden verkocht, al dan niet in de vorm van een dubbelwandig paneel. Deze zonnepanelen zijn in de enkele vorm op een metalen drager een low budget variant. Wanneer de energie behoefte van jouw huis of bedrijf groot is, zal dit type panelen niet aangeraden worden.
Monokristallijn
Zonnepanelen die monokristallijn zijn, zijn gemaakt van silicium wat na het verhitten en persen volledig gecontroleerd wordt gekoeld. Deze panelen zetten de volledige hoeveelheid zonlicht en gefilterd daglicht om in energie. Dat heeft tot gevolg dat het gaat om panelen die geschikt zijn voor ons Nederlandse klimaat waar de zon nu eenmaal niet altijd schijnt. De panelen hebben een vermogen tot 298 Wp.
Bi facial of dubbelwandige panelen
Deze zonnepanelen zijn gemaakt in de glas op glas opstelling. De voorgenoemde panelen hebben namelijk als nadeel dat ze, op een dag waarop de buitentemperaturen behoorlijk oplopen, last krijgen van de reflectie van warmte op de metalen drager. Daardoor zullen de zonnepanelen in een spaarstand springen. De zonnepanelen leveren dan ook op een warme dag veel minder op terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Dubbelwandige panelen zijn gemaakt zonder metalen drager wat ervoor zorgt dat ze geen last hebben van reflecterende warmte. Ze leveren dan ook veel meer stroom op waardoor je een hogere opbrengst en een hoger rendement hebt.
Een accu of batterij
Zonnepanelen worden in principe altijd aangesloten op het stroomnet. Dat wil zeggen dat de stroom die je niet gebruikt op het moment waarop je de zonnepanelen in bedrijf hebt wordt terug geleverd aan het energiebedrijf. Er zijn echter ook situaties denkbaar waarin dit niet wenselijk is. Het kan dan gaan om situaties waarin je onafhankelijk wil zijn van het energiebedrijf. De energie die niet direct wordt verbruikt wordt in dat geval in een accu opgeslagen. Ook bij een installatie die in een weiland is geplaatst of op een andere plek waar geen aansluiting op het stroomnet mogelijk is wordt door Sunforce gebruik gemaakt van een accu.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”