JINKO is een merk wat zich onder andere richt op de productie van zonnepanelen. Men heeft de productie in Azië. Daarnaast heeft men bedrijven voor JINKO solar in Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het merk is sinds 2006 actief op het gebied van zonnepanelen.
Inhoudsopgave
Het segment van de panelen
De zonnepanelen van dit merk vallen onder het middensegment. Men maakt gebruik van polykristallijn panelen en van monokristallijn panelen. Men innoveert niet verder met panelen die een dubbelzijdige werking hebben.
De kosten van de panelen
Over de kosten van de panelen is weinig informatie te vinden. Het gaat om panelen van Chinese fabrikanten met een gemiddelde opbrengst. De kosten van deze panelen liggen gemiddeld tussen de 200 en 245 euro per paneel.
Waar zijn de panelen te koop
De panelen van JINKO zijn niet in de particuliere handel te koop. Het gaat dan ook vooral om panelen die via de installateur zelf worden verkocht. Deze zal de panelen via de vakhandel inkopen en vervolgens bij jou plaatsen. Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar panelen van dit merk kan je dat vooraf aangeven.
De temperatuur coëfficiënt
- Temperatuur coëfficiënt Pmax: -0,39% / graden Celsius
- Temperatuur coëfficiënt Isc: -0,05% / graden Celsius
- Temperatuur coëfficiënt Voc: -0,29 %/ graden Celsius.
De productgarantie en de vermogensgarantie
Er is sprake van een productgarantie van 10 jaar. De panelen zijn nog te jong om ook al een vermogensgarantie te kunnen aanduiden.
De tolerantie van de panelen
De vermogenstolerantie van de panelen is -+3 procent.
De Tier klasse
De panelen van JINKO vallen onder Tier klasse 2. Het gaat om relatief jonge panelen waarvan nog geen resultaten op de langere termijn bekend zijn. Het is dan ook om die reden dat de panelen nog niet op regelmatige basis worden geplaatst door bedrijven die een langere garantie willen kunnen geven op de zonnepanelen die men installeert.
Het rendement van de panelen
Men levert panelen met een redelijk hoog rendement. Het gaat om panelen met een rendement van 280 tot 300 Wp. Deze monokristallijn panelen produceren hun energie bij zonlicht en bij gefilterd daglicht.
Offertes naast elkaar leggen
Als je zonnepanelen gaat kopen is het goed om eerst offertes te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend meerdere offertes die je naast elkaar legt. Door ze te vergelijken op de onderstaande punten kan je een voordeel oplopend tot 30 procent te behalen.
- Vergelijk de kosten van het materiaal. Denk er in dat geval wel aan dat je alleen de prijs van zogeheten bifacial panelen met elkaar vergelijkt. Ook de omvormer en het installatiemateriaal vallen onder de materiaalkosten.
- Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Dat houdt in dat je alleen de kosten van gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
- Vergelijk alleen de prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.
- Vergelijk de kilometerkosten. Een installateur zal altijd kosten in rekening brengen voor zijn verreden kilometers. Dat houdt in dat je het beste een installateur kiest die in jouw eigen regio gevestigd is.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”