Wanneer je zonnepanelen gaat kopen weet je vaak helemaal niet wat je te wachten staat. Bij Ik word groen weet men precies hoe ze jou moeten informeren. Ze begeleiden jouw aanvraag van zonnepanelen volledig van het eerste informatiegesprek tot de aftersales. We keken op de site van Ik Word Groen en deden navraag naar hun service.
Inhoudsopgave
Bedrijfsinformatie
Ik word groen
Ridder Hoenstraat 182
6433 EH Hoensbroek
Type panelen: afhankelijk van jouw energiebehoefte kiest men voor polykristallijn of monokristallijn panelen.
www.ikwordgroen.nl
Landelijk of regionaal werken
Het bedrijf Ik Word Groen is gevestigd in Limburg, en dat is ook gelijk het werkgebied. Het is verstandig om een leverancier van zonnepanelen uit je eigen regio te kiezen. De voorkeur van een leverancier gaat daar ook naar uit. De reden is heel simpel. Men neemt het liefste de tijd voor jouw aanvraag. Daarom is het belangrijk dat men snel bij jouw adres kan zijn. Wanneer een bedrijf eerst een paar provincies moet doorkruisen is dit niet te doen. Kijk dan ook wanneer je een leverancier voor zonnepanelen kiest altijd eerst naar de reistijd naar jouw adres.
Wat onderscheidt Ik word Groen
Ik word Groen onderscheidt zich op meerdere manieren van de concurrentie. We
hebben een paar punten voor je op een rij gezet.
- Duidelijke documentatie en informatie. Je weet exact waar je voor kiest voor je het bedrijf inschakelt.
- Persoonlijke assistentie bij de aanschaf, het plaatsen en de aftersales.
- Duidelijkheid over de subsidies en hulp bij de aanvraag.
- Werkt met grote en kleine projecten.
Specialismen van dit bedrijf
Dit bedrijf heeft de volgende specialismen aan jou te bieden:
- Zonnepanelen voor de agrarische sector. Deze hebben een hoog vermogen en worden in grote aantallen geplaatst.
- Zonnepanelen voor de particuliere sector. Het gaat dan om woonhuizen.
- Zonnepanelen voor bedrijven.
- Zonnepanelen voor woningstichtingen en initiatieven. Het gaat in dat geval vooral om projecten waar de panelen worden geplaatst.
Welke panelen heeft men in de verkoop
Men werkt bij dit bedrijf alleen met zonnepanelen van Duitse makelij. Dat wil zeggen dat ze naast het CE keurmerk ook het Tüv keurmerk hebben. Het gaat om zonnepanelen waarvan het rendement gegarandeerd wordt en waarbij degelijkheid voorop staat. De zonnepanelen zijn in de volgende categorieën op te delen:
- Polykristallijn panelen. Dit zijn panelen van silicium die bij zonlicht werken. Bij daglicht gefilterd werken de panelen een stuk minder goed. De panelen zijn blauw.
- Monokristallijn panelen. Dit zijn de panelen van silicium die bij zonlicht en daglicht werken. De panelen zijn zwart.
De garantievoorwaarden
Je hoopt natuurlijk nooit dat je een beroep op de garantie moet doen maar het kan zomaar gebeuren. Men hanteert in dat geval de volgende voorwaarden:
- Plaatsing door een gecertificeerd installateur. Wanneer je zonnepanelen zelf gaat plaatsen kan men niet garanderen dat het rendement zo hoog is als beloofd is. Daarnaast kan men ook niet garanderen dat de panelen brandveilig zijn.
- Schoonmaak als harde eis. Zonnepanelen verliezen door de tijd een behoorlijk deel van hun rendement door vuil wat zich opstapelt. Het schoonmaken van de zonnepanelen is dan ook een harde eis voor een goed werkende installatie.
- Onderhoud noodzakelijk. Zonnepanelen en de omvormer moeten jaarlijks worden onderhouden om goed en veilig te blijven werken. Wanneer je een schadeclaim hebt wordt dan ook eerst gekeken of de installatie wel professioneel is onderhouden.
Eerst de offertes
Alvorens zonnepanelen te kopen is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je vergelijkt de offertes op de volgende punten:
- Kosten van het materiaal. Het gaat dan om de zonnepanelen, de omvormer en het installatiemateriaal
- Kosten van het arbeidsloon. Kies altijd voor een gecertificeerd installateur
- Prijzen inclusief de BTW.
- Let op de kilometerkosten. Kies een leverancier uit je eigen omgeving.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”