365Zon is een bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van zonnepanelen. Men levert vooral zonnepanelen aan huishoudens en dat doet men ook in grote hoeveelheden. Er wordt zowel individueel als in inkoopverband geleverd. Dat wil zeggen dat men zowel de particuliere klant als een inkooporganisatie zoals Eigen Huis voorziet van installaties zonnepanelen.
Inhoudsopgave
Het werkterrein van 365zon
365zon is een bedrijf wat gevestigd is in Best. Van daaruit levert men diensten binnen de regio. Wanneer het echter gaat om grote projecten waarbij men zo min mogelijk heen en weer hoeft te rijden door het land heen wordt er ook landelijk gewerkt. Dat is de reden waarom je ook via een inkoopcollectief kan kopen bij dit bedrijf terwijl je aan een andere kant van het land woont. Bedenk wel dat je uiteraard snel geholpen wil worden bij de investering in zonnepanelen maar ook bij de nazorg. Dat is gelijk de reden waarom het altijd goed is om je zonnepanelen bij een regionale installateur te kopen. Woon jij binnen het werkgebied van 365zon dan zijn ze een zeer aantrekkelijke installateur voor jouw zonnepanelen.
Persoonlijke benadering als troef
365zon is een bedrijf wat zich vooral richt op een persoonlijke benadering van de klanten. Dat doet men vooral om ervoor te zorgen dat jij één aanspreekpunt hebt. Dat aanspreekpunt heb je zowel bij de informatieve gesprekken vooraf als bij de aftersales. Je krijgt een monteur toegewezen die jouw installatie zonnepanelen komt plaatsen. Je wordt volledig ontzorgd op de dag waarop de zonnepanelen worden geplaatst. Zolang je zorgt dat je aanwezig bent bij het opstarten en afsluiten van de werkzaamheden ben je verder vrij om te gaan en staan tijdens het plaatsen en installeren.
Zonnepanelen waarmee gewerkt wordt
In principe geeft men niet op de website aan welk type zonnepanelen men plaatst. Wel mag duidelijk zijn dat er met de meest gewilde soorten zonnepanelen wordt gewerkt. We zullen ze voor je omschrijven zodat je weet wat je mag verwachten.
Monokristallijn silicium
Dit zijn de zonnepanelen die ook wel als ‘all black’ panelen worden verkocht. Het gaat daarbij om zonnepanelen die gemaakt zijn van silicium wat eerst is verhit en vervolgens is geperst tot platen voor de zonnepanelen. Deze panelen hebben geen naden in het materiaal doordat ze volledig gecontroleerd worden gekoeld. Na het koelen zijn ze geheel glad waardoor de volle hoeveelheid vol zonlicht en gefilterd daglicht worden omgezet in energie. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor ons klimaat waar de zon niet de hele dag schijnt. Ze hebben een vermogen van gemiddeld 296 Wp en daarmee kan je zelfs met een wat kleiner dakoppervlak voorzien in voldoende stroom voor jouw huishouden.
Polykristallijne panelen
Panelen van polykristallijn materiaal zijn gemaakt van silicium wat na het verhitten en persen semi gecontroleerd wordt gekoeld. Dat wil zeggen dat de panelen een beperkt aantal naden in het materiaal hebben zitten. Daardoor wordt de volledige hoeveelheid zonlicht omgezet in energie en daarnaast wordt een deel van het gefilterde daglicht in energie omgezet. Op deze manier heb je voor een wat lagere prijs een zeer aantrekkelijk zonnepaneel. Deze panelen hebben een lager vermogen waardoor je er meer nodig hebt. Heb je een groot dak tot je beschikking dan vormen ze een prima investering. Deze panelen hebben als groot voordeel dat ze wat voordeliger zijn dan de monokristallijn variant.
Dubbele panelen
Dubbele panelen wil zeggen dat je zonnepanelen krijgt geleverd die niet op een metalen drager geplaatst zijn. Een metalen drager zal ervoor zorgen dat de warmte op een zeer warme dag wordt gereflecteerd. Daardoor springen de panelen op een warme dag, waarop je juist een hogere opbrengst verwacht, in de spaarstand. Dubbele panelen zorgen ervoor dat er geen metalen drager nodig is. De panelen zullen aan beide kanten energie opwekken waardoor ze een hoger vermogen hebben. Daarnaast springen ze niet in de spaarstand op een warme dag waardoor je een veel hoger rendement hebt. De panelen zijn wat kostbaarder maar met een rendement tot wel 440 Wp per stuk zijn ze een zeer aantrekkelijke investering.
Zaken die je zelf goed op een rijtje hebt voor je zonnepanelen aanschaft
Ga je zonnepanelen kopen dan is het zaak dat je een aantal dingen goed voor jezelf op een rijtje hebt. Zo moet je eraan denken dat je weet wat jouw gemiddelde verbruik is. Je neemt een gemiddeld verbruik over 5 jaar van jouw huishouden. Dat doe je omdat je vaak in het ene jaar een wat hoger verbruik hebt dan in het andere jaar. Een gemiddelde geeft aan hoeveel energie jouw zonnepanelen op jaarbasis moeten opleveren. Verder let je goed op dat je een slimme energiemeter hebt. Een slimme energiemeter zal ervoor zorgen dat niet alleen de aan jou geleverde energie maar ook de door jou terug geleverde energie goed worden geregistreerd. Een slimme meter is een eerste vereiste voor je zonnepanelen gaat kopen. De verdere werkzaamheden zoals een dakscan worden bij jou uitgevoerd wanneer je zonnepanelen gaat kopen door de verkoper.