Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
verplicht verduurzamen bij renovatie

Als je vanaf 1 februari een renovatie laat uitvoeren aan een woning of utiliteitsgebouw, zal je een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie moeten opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler. Meer informatie hierover lees je in dit artikel.

 

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Een klimaatneutraal Nederland

De gebouwen in Nederland moeten in 2050 klimaatneutraal zijn volgens de regels van de Europese commissie. Een ingrijpende renovatie vindt vaak slechts een keer per 30 jaar plaats. Door deze regel nu in te voeren zouden alle gebouwen in Nederland rond 2050 klimaatneutraal moeten zijn.

 

Toepassing van de regeling

De regel is verplicht bij een ingrijpende renovatie bij een woning of utiliteitsgebouw. De verplichting komt uit de EU-richtlijn Renewable Energy Directive II (RED II). Er is sprake van een ingrijpende renovatie wanneer er meer dan 25% van de gebouwschil wordt vernieuwd, veranderd of vergroot. Gebouwen met een ingrijpende renovatie zijn vaak tijdelijk niet bewoonbaar.

 

De minimum waarde

Uit een onderzoek is gekomen dat 15% van het dak bezet moet worden door bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit bleek een acceptabel aantal. Hierdoor zou je 7 panelen moeten plaatsen bij een tussenwoning van 110 m².

 

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel. Zie de onderstaande uitzonderingen:

  • Wanneer bouwwerken binnen 3 jaar worden aangesloten op een warmtenet.
  • Gebouwen die gebruiksfuncties hebben met een laag energieverbruik.
  • Wanneer het niet mogelijk is om aan de eis te voldoen door problemen op de locatie of belemmeringen.
  • Wanneer de getroffen maatregelen niet binnen 10 jaar terug te verdienen zijn.

Welke maatregelen kun je treffen?

Zonnepanelen

Ook al ga je niet renoveren, zonnepanelen kunnen een uitstekende investering zijn. Gemiddeld verdien je de panelen al binnen 7 jaar terug. Tegenwoordig zijn er ook zonnepanelen in verschillende soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld zwart-kleurige panelen die mooier kunnen zijn op jouw dak. Daarnaast is er soms zelfs de mogelijkheid om de panelen in het dak te laten plaatsen.

Warmtepomp

Een warmtepomp is de duurzame versie van een cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor warmte in jouw hele huis op een duurzame manier. De warmtepomp is een flinke investering maar dit is het vaak zeker waard. Voor een warmtepomp heb je zo’n 10 zonnepanelen nodig. Ben je echt bezig met jouw hele huis verduurzamen dan is een warmtepomp een uitstekende keuze!

Zonneboiler

Een zonneboiler is te vergelijken met zonnepanelen. Het verschil tussen deze twee soorten maatregelen is dat zonnepanelen werken op zonnestralen en zonneboiler op de warmte die de zon afgeeft. Een zonneboiler zorgt voor warm water in jouw huis. Gebruik je veel warm water? Dan is een zonneboiler een perfecte uitkomst!

 

Besparen op de maatregelen

De kosten voor een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen kunnen een grote investering zijn. Daarom is het handig om zoveel mogelijk te besparen op de kosten!

Via zonnepanelen-info.nl kun je gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen die je vervolgens met elkaar kunt vergelijken. Wij zoeken de beste bedrijven die bij jouw aanvraag passen waardoor je de beste keuze kunt maken. Zo kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten.


Laatste nieuws