Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend

zonnepanelen aardenburgZonnepanelen koop je niet zomaar, je gaat namelijk rekening moeten houden met verschillende zaken zoals de geschiktheid van je dak, de kosten en de plaatsing, maar je zult wel profiteren van de verschillende interessante voordelen die komen kijken bij zonnepanelen. Door verder te gaan met lezen hieronder kom je meer te weten over de zaken die belangrijk zijn als je gaat investeren in zonnepanelen in Aardenburg.

 

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

*Kooptip
→ Zonnepanelen kopen in Aardenburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Het overgrote deel van de prijs van zonnepanelen in Aardenburg is opgebouwd uit de kosten van het materiaal, dus de zonnepanelen, de omvormer en de onderdelen. Daarnaast gaat een kwart van de prijs naar de kosten voor de specialist die de panelen komt plaatsen en dien je uit te gaan van een klein percentage aan kilometerkosten. Door goed te kijken naar de prijsopbouw van zonnepanelen in Aardenburg kan je namelijk nagaan op welke manieren je zou kunnen besparen op de kosten.

 

De kosten

Hoeveel de kosten precies zullen zijn van een set zonnepanelen in Aardenburg hangt af van zaken zoals de soort zonnepaneel die je uitkiest, het vermogen per zonnepaneel en het aantal zonnepanelen. Als we uitgaan van zonnepanelen met een vermogen van 350 Wp en een aanschafprijs van € 425 per paneel, dan komt hier het onderstaand kostenplaatje bij kijken:

 

Aantal panelen Kosten Terugverdientijd
10 € 4.250 12
14 € 5.950 11
18 € 7.650 10
22 € 9.350 9
24 € 10.200 8

 

Ga voor een lokaal bedrijf

Wil je een specialist inhuren voor het plaatsen van de zonnepanelen op je dak, kies dan het liefst voor een lokaal bedrijf. Lokale specialisten kunnen je namelijk van de onderstaande voordelen voorzien:

  • Je bent goedkoper uit aangezien de kilometerkosten lager uitvallen.
  • Je bent sneller klaar omdat de afstand korter is waardoor de afspraak sneller gemaakt is.
  • Je wordt geholpen met de aanvragen bij de gemeente en Belastingdienst.
  • Bij storingen kan de specialist sneller langskomen vanwege de korte afstand.
  • Ze beschikken over een ruimnetwerk aan sociale en zakelijke plaatselijke contacten.

 

 

De subsidiemogelijkheden

Sinds een aantal jaar kan je helaas geen landelijke subsidie meer aanvragen als je zonnepanelen koopt in Nederland. Met deze oude regeling kon je tot wel € 650 besparen op de kosten, maar bij verschillende gemeenten kan je wel terecht voor een plaatselijke subsidie. Je gaat moeten informeren of dat ook bij de gemeente Aardenburg het geval is. Zo niet, dan kan je altijd de btw terugvragen bij de Belastingdienst.

 

De btw-aftrek voor zonnepanelen

Je hebt de mogelijkheid om van de btw-aftrekregeling te profiteren waarbij je de volledige 21% btw die je hebt betaald over de arbeidskosten en de aanschafkosten terug kunt vragen. Je kunt als het ware dus ruim 21% op de kosten van zonnepanelen in Aardenburg besparen. Om de btw terug te vragen hoef je slechts naar de website van de Belastingdienst te gaan en jezelf als ondernemer aan te melden voordat je de aangifte indient.

 

Keurmerken

Wil je van hoogwaardig kwaliteit, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en veiligheid verzekerd zijn? Dan ga je voornamelijk op de keurmerken voor zonnepanelen moeten letten. Check of de zonnepanelen beschikken over een CE-keurmerk, een Tüv keurmerk, een Zonnekeur keurmerk, een RoHS keurmerk of een Sterkin keurmerk.

 

Brancheorganisaties

Naast keurmerken dien je ook te letten op de brancheorganisaties. Betrouwbare specialisten zijn namelijk allemaal aangesloten tot een relevante brancheorganisatie voor zonnepanelen in Nederland. De meest bekende brancheverenigingen in Nederland zijn NVDE, SEI, UNETO-VNI en KvINL.

 

De terugverdientijd

Zonnepanelen in Aardenburg heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Je kunt je begininvestering namelijk terugverdienen aan de hand van de besparingen van het systeem. Je bespaar namelijk flink op de kosten van stroom aangezien je je eigen groene stroom opwekt, waardoor je minder aan energie betaalt per maand. Gemiddeld heb je de zonnepanelen binnen 7 tot 12 jaar terugverdiend.

 

Stappenplan zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kan je het best kopen door een stappenplan te gebruiken zodat je geen belangrijke zaken hoeft te vergeten. De stappen die je moet doorlopen als je zonnepanelen in Aardenburg gaat kopen en laten plaatsen zijn als volgt:

  1. Kies de soort zonnepaneel die je wilt laten plaatsen.
  2. Check of er subsidiemogelijkheden zijn bij de gemeente.
  3. Zoek goede specialisten uit je omgeving.
  4. Vraag offertes op bij deze specialisten.
  5. Maak een vergelijking van de specialisten.
  6. Kies de specialist die het beste bij je past.
  7. Neem contact met de specialist op en bespreek de opdracht.
  8. Ga akkoord met de offerte en start de werkzaamheden.
  9. Vergeet de btw niet terug te vragen bij de Belastingdienst.

 

Valkuilen

Je gaat goed moeten letten op het vermogen van de zonnepanelen die je gaat kopen. Het vermogen moet namelijk nauw worden afgestemd op je jaarlijks verbruik, anders kan het gebeuren dat je te weinig stroom opwekt voor je huishouden waardoor je uiteindelijk alsnog stroom gaat moeten afnemen bij een energieleverancier. Check wat je jaarverbruik is door te kijken op je jaarrekening en stem het vermogen daarop af.

Checklist

Check altijd in hoeverre de btw wel vermeld staat op alle offertes die je hebt aangevraagd bij specialisten. Het is namelijk de bedoeling om een eerlijke vergelijking te kunnen maken, waardoor je het best kunt nagaan of de prijs inclusief of exclusief de btw is. Check daarnaast altijd welke specialisten lokaal gevestigd zijn. Zijn de specialisten landelijk gevestigd, dan kan je deze specialisten maar beter overslaan aangezien je veel gaat betalen aan kilometerkosten.

 

Specialisten vergelijken in Aardenburg

Overweeg je de aanschaf van een set zonnepanelen in Aardenburg, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Start dan bij het zoeken van een deskundige die je kan voorzien van professioneel advies over de geschikte mogelijkheden. Vergelijk zo veel mogelijk offertes en maak vervolgens een keuze op basis van je wensen, je behoeften en je budget. Zo weet je namelijk te kiezen voor de specialist die de offerte met de beste prijs en de beste kwaliteit heeft uitgebracht waardoor je bespaart op de kosten van zonnepanelen in Aardenburg.

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws