Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend

zonnepanelen aanschotJe kunt niet zomaar overgaan tot de aanschaf van een zonnesysteem, aangezien er veel meer komt kijken bij zonnepanelen dan je zou denken. Met zonnepanelen ben je namelijk voorbereid op een milieuvriendelijke, energiezuinige en duurzame toekomst waarbij je zelf je eigen energieleverancier kunt zijn. Wil je meer te weten komen over zonnepanelen in Aanschot, dan kan je direct doorgaan met lezen.

 

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

*Kooptip
→ Zonnepanelen kopen in Aanschot? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

De prijs van zonnepanelen in Aanschot wordt bepaald aan de hand van bepaalde factoren, waarbij je zelf een bepaalde mate van invloed hebt op de uiteindelijke kosten. De prijs van zonnepanelen bestaat voor 68% uit de materialen, voor 20% uit de arbeidskosten, v oor 5% uit de apparatuur voor de installatie en voor 2% uit de reiskosten. Je kunt daarnaast nog uitgaan dat je boven op de zonnepanelen 21% btw gaat moeten betalen, maar gelukkig heb je na de plaatsing van het zonnesysteem de kans om deze btw weer bij de Belastingdienst terug te vragen.

 

De kosten

Hoeveel zonnepanelen in Aanschot kosten hangt af van zaken zoals wat voor soort zonnepaneel je kiest, wat het vermogen per paneel is en hoeveel zonnepanelen er zitten in het zonnesysteem. Je kunt van het onderstaand kostenplaatje uitgaan als je een set van 10, 18 of 24 zonnepanelen gaat kopen in Aanschot.

 

Soort paneel Vermogen Prijs per paneel 10 panelen 18 panelen 24 panelen
Amorf/dunne film 200 Wp € 290 € 2.900 € 5.220 € 6.960
Polykristallijn 275 Wp € 375 € 3.750 € 6.750 € 9.000
Monokristallijn 330 Wp € 525 € 5.250 € 9.450 € 12.600
Glas-glas 400 Wp € 600 € 6.000 € 10.800 € 14.400

 

Huur een lokale specialist in

Het inhuren van een regionale specialist uit Aanschot en omstreken is vaak goedkoper dan het inschakelen van een landelijk bedrijf dat van ver moet komen voor de afspraak. Een specialist uit Aanschot hanteer geen of weinig reiskosten en kan gemakkelijk en snel langskomen, ook voor het onderhoud of in geval van een storing met het systeem nadat de zonnepanelen geplaatst zijn. Daarnaast weten lokale bedrijven weten ook vele malen beter wat er in de regio en bij de gemeente speelt, wat de subsidiemogelijkheden zijn, de regionale opbrengsten en de vergunningsvoorwaarden. Contact met een lokaal gevestigd bedrijf is ten slotte sneller en laagdrempeliger.

 

 

De subsidiemogelijkheden

Nederlanders kunnen voor de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen voldoende steun krijgen, maar helaas is. Dit niet in de vorm van een landelijke subsidie. Je kunt wel de 21% btw betaald over de zonnepanelen terug gaan vragen bij de Belastingdienst. Wil je te weten komen welke mogelijkheden er momenteel zijn voor zonnepanelen in Aanschot, neem dan even contact op met de gemeente.

 

De btw-aftrek

De btw van 21% kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Het systeem moet ten eerste geïnstalleerd worden door een erkende deskundige, de aangifte moet ingediend worden binnen 6 maanden van datzelfde kalenderjaar en daarnaast ga je jezelf eerst als ondernemer voor de btw moeten aanmelden.

 

Keurmerken

Keurmerken zijn te herkennen aan bepaalde logo’s, waarbij je zeker weet dat de panelen die je koopt kwalitatief goed en duurzaam zijn, maar ook dat de installateur te vertrouwen is en je kan verzekeren van een correcte plaatsing. Het CE keurmerk van de Europese Unie geeft aan dat de panelen die je koopt aan eisen voldoen op het gebied van milieuvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid. Als de panelen een Tüv keurmerk van de Duitse regering hebben, dan kan je van nog strengere eisen uitgaan aangezien deze panelen goed getest en beoordeeld zijn. Installateurs met een Zonnekeur keurmerk zijn officieel gecertificeerd en kunnen het uiterste halen uit je zonnesysteem.

 

Garanties

Koop je een zonnesysteem, dan krijg je een aantal garantieregelingen. Het is van groot belangrijk om deze garanties goed in de gaten te houden zodat je zeker weet in hoeverre je gedekt bent mocht er iets verkeerd gaan met het systeem. De meest voorkomende garantieregelingen voor zonnepanelen zijn:

  • Productgarantie: Je krijgt van de fabrikanten van de panelen productgarantie van ongeveer 15 jaar en voor de omvormers 5 jaar.
  • Vermogensgarantie: De fabrikant van de zonnepanelen geeft je ook vermogensgarantie, meestal wordt 80% na 25 jaar gebruik verzekerd.
  • Installatiegarantie: De specialist geeft je installatiegarantie, welke oploopt tot 5 of maximaal 10 jaar.
  • Opbrengstgarantie: Bij bepaalde specialisten krijg je opbrengstgarantie, waarbij je wordt verzekerd van een jaarlijkse opbrengst voor 15 jaar lang.
  • Systeemgarantie: Bij een aantal installateurs krijg je zelfs systeemgarantie. Hoeveel garantie je krijgt varieert per installateur.

 

De terugverdientijd

Op dit moment verdienen zonnepanelen in Aanschot zich in gemiddeld 6 tot 9 jaar weer terug. De exacte terugverdientijd kan worden bepaald door naar zaken zoals de plaatsing van de panelen, de prijs van het systeem, de capaciteit en ook de financiële steun die ter beschikking gesteld is in Aanschot.

 

Bespaartips

Goedkoop is duurkoop bij zonnepanelen, zeker als je gaat voor een groot systeem. Zonder te letten op de kwaliteit van de panelen. Je kunt de onderstaande tips gebruiken om op de kosten van je nieuwe panelen te besparen zonder dat je de kwaliteit van het systeem uit het oog hoeft te verliezen:

  • Seizoen: Door de zonnepanelen in de winter te kopen kan je het systeem kopen tijdens een actie of een aanbieding.
  • Collectief: Je kunt de panelen samen met een collectief kopen en profiteren van volumekorting. Zijn er geen collectieven, dan kan je er zelf eentje starten.
  • Lokale specialist: Kies een specialist uit Aanschot voor het plaatsen van de panelen. Hoe dichterbij de specialist gevestigd is, des te minder er aan reiskosten gemaakt wordt.

 

Specialisten vergelijken in Aanschot

Wil je binnenkort zonnepanelen gaan kopen en ben je woonachtig in de omgeving Aanschot, dan kan je beter kiezen om contact op te nemen met een specialist. Een specialist in Aanschot vind je door het maken van een goede vergelijking op basis van factoren zoals je voorkeuren, je wensen en je budget zodat je enorm kunt besparen op de kosten van je zonnepanelen.

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws