Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend

Het kopen en installeren van een set zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het klinkt. Het is slechts belangrijk om goed voorbereid te zijn op de zaken die hierbij komen kijken. Wil je alles te weten komen over de aanschaf en ook de plaatsing van zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch, dan kan je beter doorgaan met lezen.

*Kooptip
→ Zonnepanelen kopen in ‘s-Hertogenbosch? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs. 

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Top 3 zonnepanelen installateurs in ‘s-Hertogenbosch

De prijsopbouw

De zonnepanelenprijs in ’s-Hertogenbosch is opgebouwd uit de materialen, waaronder de zonnepanelen zelf, de omvormer en de bekabeling. Daarnaast bestaat de prijs ook uit de arbeid, de apparatuur voor de plaatsing en de reiskosten van de specialist. Vergeet bovendien niet dat je in Nederland ook 21% betaalt over de aanschaf en plaatsing.

 

De kosten

Zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch hoeven niet veel te kosten. Je betaalt naarmate je meer panelen koopt. Hoeveel je moet betalen hangt naast het aantal panelen ook af van de soort zonenpaneel en het vermogen van het system. Hieronder kan je nagaan hoeveel je gemiddeld betaalt als je zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch gaat kopen en plaatsen. Daarnaast kan je direct checken hoeveel je jaarlijks kunt besparen.

 

Aantal panelen Huishouden Kosten Besparing
9 1 € 3.300 € 450 per jaar
12 2 € 4.300 € 650 per jaar
14 3 € 5.000 € 750 per jaar
16 4 € 5.600 € 825 per jaar
18 5 € 6.000 € 975 per jaar
20 6 € 6.500 € 1.100 per jaar

 

De voordelen

De aanschaf van zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch brengt vele voordelen met zich mee. Zo kan je uitgaan van een verhoogde waarde van je woning en een verbeterd energielabel. Daarnaast zal je maandelijkse energierekening flink omlaaggaan en ben je milieuvriendelijk bezig aangezien je je totale CO2-uitstoot enorm vermindert. Met zonnepanelen profiteer je tevens van allerlei subsidieregelingen, fiscale voordelen en daarnaast zijn zonnepanelen onderhoudsarm en hebben ze een lange levensduur met een korte terugverdientijd.

 

Huur een lokale specialist in

Bij het inschakelen van een specialist in ’s-Hertogenbosch om je zonnepanelen te plaatsen dien je te kiezen tussen een lokale en een plaatselijke specialist. Kies voor lokaal aangezien je dan veel minder moet gaan betalen aan reiskosten. Daarnaast ben je sneller klaar en kan je eerder genieten van de besparingen van je systeem. Is er in de toekomst sprake van een storing, dan kan een lokale specialist er ook sneller bij zijn waardoor je eerder verholpen bent.

 

 

De subsidiemogelijkheden

Voor zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch krijg je helaas geen landelijke subsidie meer, maar sommige lokale gemeenten bieden wel interessante regelingen waarmee je de kosten flink kunt verlagen. In hoeverre je in ’s-Hertogenbosch in aanmerking komt voor een subsidie hangt af van de voorwaarden van de gemeente.

 

De btw-aftrek voor zonnepanelen

Nederlanders die investeren in een set zonnepanelen kunnen de btw betaald over de aanschaf en de plaatsing terugvorderen bij de Belastingdienst. Hierbij gaat het om de volledige 21% btw, waardoor de investering in zonnepanelen vele malen aantrekkelijker wordt. De stappen die je moet nemen om de btw terug te vragen bij de Belastingdienst zijn als volgt:

  1. Ga naar de website van de Belastingdienst.
  2. Meld je aan als ondernemer voor de btw.
  3. Wacht de reactie van de Belastingdienst af.
  4. Dien je aangifte in en stuur je rekeningnummer op.
  5. Wacht tot de 21% btw op je rekening gestort wordt.

 

Checklist

Check altijd op de specialist die je gaat inschakelen wel betrouwbaar is. Om dit na te gaan kan je letten op de keurmerken, de brancheorganisaties en ook op de garantiebepaling.

 

Keurmerken

Om aan te gaan in hoeverre de zonnepanelen die je koopt wel van hoogwaardig kwaliteit zijn, hangt voornamelijk af van de aanwezige keurmerken. Check of er relevante keurmerken zijn voor zonnepanelen zoals het Tüv keurmerk, het keurmerk van Zonnekeur en het CE-keurmerk. In Nederland kennen we verder ook het RoHS en het Sterkin keurmerk.

 

Brancheverenigingen

Installateurs die betrouwbaar zijn, zijn meestal lid van een bepaalde branchevereniging. Als het gaat om zonnepanelen, dan kan je uitgaan dat een betrouwbare installateur is aangesloten bij vakverenigingen zoals UNETO-VNI, NVDE, KvINL en SEI.

 

Garanties

Wil je verzekerd zijn van zonnepanelen die lang meegaan en van goed kwaliteit zijn zodat je van een maximaal rendement kunt profiteren? Let dan naast de keurmerken en de brancheverenigingen ook op de garantieregeling. Je dient geen genoegen te nemen met een productgarantie van minder dan 10 jaar. Daarnaast moet je uitgaan van een vermogensgarantie van 25 jaar, een systeemgarantie van 5 jaar, garantie op de omvormer van 5 jaar en op de installatie van 2 jaar.

 

Bespaartips

Aangezien de kosten voor zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch flink kunnen oplopen naarmate je meer zonnepanelen koopt of kiest voor een groter vermogen, kan het een slim idee zijn om te kijken naar de onderstaande bespaartips:

  • Vergelijk offertes van meerdere experts en maak dan pas een beslissing. Zo kan je voor de voordeligste offerte kiezen.
  • Kies voor lokale experts in plaats van landelijke. Op deze manier bespaar je op de kilometerkosten.
  • Check of kwantumkorting mogelijk is door met je buren te praten over de aanschaf van zonnepanelen.
  • Ga na of je in aanmerking komt voor een subsidie of vraag de btw over de aanschaf en de plaatsing van de zonnepanelen terug bij de Belastingdienst.
  • Plaats de zonnepanelen zelf als je op de arbeidskosten wilt besparen.
  • Ga op zoek naar acties en aanbiedingen op zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch.
  • Probeer met de specialist te onderhandelen over de kosten van de plaatsing. Bepaalde specialisten zijn wel bereid de kosten te verlagen.

 

Specialisten vergelijken in ‘s-Hertogenbosch

Overweeg je om binnenkort een set zonnepanelen in ’s-Hertogenbosch te gaan kopen? Vergelijk dan eerst offertes van betrouwbare specialisten uit je eigen regio zodat je een beter beeld van alle mogelijkheden hebt en kunt kiezen voor de offerte waarbij je het meest op de kosten van zonnepanelen bespaart. Kies de offerte uit die je het meest aanspreekt als je kijkt naar de kosten, de kwaliteit en de voorwaarden van de zonnepanelen zodat je zeker weet dat je jarenlang zult genieten van je systeem.

 

 

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws