Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend

dutch solar systemsSteeds meer mensen oriënteren zich op zonnepanelen. Dat doen ze omdat ze graag minder willen gaan betalen voor hun energieverbruik. Daarnaast zijn er echter ook genoeg mensen die alleen zonnepanelen niet genoeg vinden. Zij gaan een stapje verder en willen naast groene stroom ook warmte voor het warme water en de kachel opwekken. Je bent in dat geval vaak aangewezen op een extern bedrijf wat deze factoren apart aanbiedt. Gelukkig is er nu Dutch Solar Systems. Dit is een bedrijf wat niet alleen zonnepanelen levert maar een heel pakket om je huis duurzamer mee te maken. We hebben de producten die men verkoopt en installeert voor je toegelicht. Zo zie je in één keer hoe jij jouw huis bij één enkel bedrijf duurzamer kan maken.

Een zonneboiler

Ons land wordt beetje bij beetje van het gasnet afgesloten. Dat is de reden waarom mensen steeds vaker gaan kijken naar andere manieren om het huis mee te verwarmen. Met de opkomst van de zonnepanelen is ook de zonneboiler zeer populair aan het worden. Dit apparaat werkt met een warmtecollector in het dak waardoor de boiler wordt verhit. Met behulp van een warmtewisselaar wordt het water naar de gewenste temperatuur gebracht. Aan de hand hiervan krijg je warmwater wat je kan gebruiken voor de douche en voor de verwarming. Een zonneboiler is er in twee uitvoeringen. Daarbij mag je denken aan de terugloop en drukgevulde zonneboiler. Een belangrijk verschil zit hem bovendien in de hoeveelheid water die in één keer kan worden verwarmd in de boiler. Er is een zonneboiler nodig die geschikt is voor jouw huishouden en dat is de reden waarom jij je goed moet laten informeren voor je tot investering overgaat. Een zonneboiler moet immers genoeg warmte en warmwater kunnen leveren om voor een comfortabel huis te zorgen. Zonneboilers worden geleverd met aparte panelen die je niet moet verwarren met zonnepanelen. Het gaat immers om een andere manier van warmte of stroom opwekken. Er zijn ook nieuwe panelen ontworpen die zowel warmte als stroom met één paneel opwekken. Wanneer je gaat voor een combinatie van zonnepanelen met een zonneboiler kan men je daar alles over vertellen.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

 

Warmte terugwin producten

Bij het douchen gebruik je behoorlijk wat liters water. Dat water is behoorlijk warm en na het douchen verdwijnt het in het riool. Dat is zonde van alle warmte die is gebruikt om het water comfortabel voor jou te maken. Het spreekt dan ook voor zich dat Dutch Solar Systems hier een oplossing voor heeft die de warmte van jouw douchewater hergebruikt. Dat gaat via de warmte terugwin producten. De warmte wordt opnieuw gebruikt voor bijvoorbeeld de verwarming of warmwatervoorziening van je huis. Daardoor bespaar je energie en gas wanneer je gaat douchen. Je doet dit met speciale douchepijpen en douchegoten die je kan kopen bij Dutch Solar Systems. Op die manier bespaar je behoorlijk op je gasverbruik zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren. De warmte van het water wat je hebt gebruikt gaat terug naar de koudwater mengkraan. Op die manier hoeft er minder water te worden opgewarmd. Dat scheelt niet alleen in het warme water wat je zelf gebruikt maar ook in het warme water wat je huisgenoten gebruiken. Er kan ook een systeem worden gebouwd waarbij de warmte weer terug gaat naar de combiketel. Op die manier wordt er nieuw warmwater gemaakt voor je huishouden met zo min mogelijk aardgas.

 

Alfa Mix systemen

Ga je de vaat wassen met de vaatwasser of bijvoorbeeld de was doen dan moet er altijd water worden opgewarmd daarvoor. De Alfa Mix is een systeem waarbij het water pas ter plekke door een warmtewisselaar gaat. Daardoor verbruik je veel minder aardgas om het water te verwarmen. Ook je stroomverbruik valt enorm mee op deze manier. Het gaat hier om een systeem wat ook met een timer kan worden ingebouwd. Dan doet jouw vaatwasser of wasmachine op een bepaalde vooraf ingestelde tijd de vaat of de was. Het gemak dient de mens en je woning wordt steeds duurzamer en comfortabeler.

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een manier om met je eigen dak te voorzien in jouw stroombehoefte. Zonnepanelen zie je steeds vaker en dat is niet zo heel vreemd. Stroom wordt immers steeds kostbaarder en je wil het liefste onafhankelijk van je energieleverancier zijn. Dutch Solar Systems levert drie soorten panelen die ieder hun eigen voordelen hebben. Allereerst levert men het polykristallijn zonnepaneel. Deze panelen zijn gemaakt van silicium wat na het verhitten semi gecontroleerd is gekoeld. Daardoor bevatten de panelen een beperkt aantal naden. De zonnepanelen zetten dan ook de volle 100 procent zonlicht en een deel gefilterd daglicht om in energie. Dit is erg gewild op grote daken en bij daken die op het zuiden gebouwd zijn.

Een andere variant is het monokristallijn materiaal. Daarbij gaat het om zonnepanelen die gemaakt zijn van silicium wat na het verhitten en persen geheel gecontroleerd is gekoeld. Deze panelen bevatten geen naden en worden ook als ´all black´ panelen verkocht. De panelen zetten de volle 100 procent zonlicht en gefilterd daglicht om in energie. Deze panelen verdien je net zo snel terug als de polykristallijn panelen maar ze wekken meer energie op. De laatste groep is die van de dubbelwandige panelen. Deze zonnepanelen hebben geen metalen drager. Daardoor raken ze niet oververhit wanneer het een zonnige dag is. De panelen zijn gemaakt van de nieuwste generatie polykristallijn silicium of monokristallijn silicium.

 

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

 

 

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws